Lakosok
Bajom Gábor Polgármester Ki ő?
Dr. Kormos Ágnes Jegyző Ki ő?
Éhes Tamás -Doki Képviselő, közbeszerző, zsivány Ki ő?
Kopaszi Zoltán Falugondnok Ki ő?
Hetes Béla - Piros Közmunkás -jobbról a második Ki ő?
Ki ő? Csavar József - Ügyes Közmunkás -jobbról a harmadik
Kalapos Mátyás Gizike vőlegénye Ki ő?
Lakosok
Bogdány Gizike Titkárnő Ki ő?
Hetesné Lakcó Mária Piros felesége Ki ő?
Józsi láma Szerzetes, pap Ki ő?
Asszonykórus

Bajom Gábor

Polgármester

Gábor a negyvenes éveiben járó józan paraszti ésszel megáldott, a világ dolgaiban jól eligazodó férfi. Nős, három fia van, akik még kiskorúak. Korábban élt városban is, diplomája is van, de szereti a szülőfaluját, ezért hazaköltözött. A többi polgármesternél furfangosabb, hamar átlátja az érdekeket és mindenkihez gyorsan igazodni tud. Otthonosan mozog az internet, a legújabb fejlesztések világában is, de ügyesen játsza el  a régivágású tanácsalnök tipusú vezetőt is azoknál, akik még ezt a módszert ismerik.

Kreatív ember, sok meghökkentő ötlete van, nem egyzer sikerül mosolygós projektekkel felhívni a falura a figyelmet. A kistelepüléseket a szívén viseli, másokkal örömmel dolgozik együtt.

Néha elfelejt dolgkat,, sőt sokszor összekever ezt-azt. Arc- és névmemóriája pocsék, így nagyon szivélyesen üdvözöl idegeneket, vagy mutatkozik be régi ismerősnek.Asperger szindrómás, amelyből a kívülállók szinte semmit nem vesznek észre, mert jól kompenzálja a dolgokat, de például ha mondanak valamit, akkor azt elsőre mindig szószerint veszi.

Dr. Kormos Ágnes

Jegyző

Dögös MILF. Elvált szingli. Minidg szexy, soha nem megy, hanem vonul, a sminkje, haja állandóan igényes. Gyakorlatilag mindenkivel kikezd és általában meg is kapja amit akar.

Nimfomán, így a szex elég meghatározó nála. Testületi ülésen lábazik az asztal alatt, ha jön valaki férfi a faluba, akkr ő rögtön ott van. A jogot ismeri, de leszarja, néha szól, ha durva dolgot akar csinálni a polgármester, de egyébként nem törődik túl sokat a közigazgatással. Annak ellenére, hogy állandóan a szexen jár az esze, mégsem olyan könnyű megkapni, így mindig ácsingóznak utána a férfiak.

Okos, hamar kapcsol, jól vág az esze.

Anyagilag rendezett, volt férje jól menő vállalkozó volt.

Éhes Tamás - Doki

A beruházási és közbeszerzési bizottság elnöke és (egyetlen) tagja, megbízott projektmenedzser, iparszervező és generális kivitelezési tanácsadó, gyakorlatilag minden ügyletben benne van.  A korrupció mintaképe, de mégsem gazdag, mert a végén mindig odaadja a településnek a zsebre tett pénzt, mert szereti szömörcét. Mindig, minden lehetőséget kikapar és megpróbálja a legtöbbet kisajtolni belőle. Ha arra van pályázat, akkor képes lenne titánnal kiönteni a kátyúkat, vagy rendelni 100 légiutántöltő csonkot és pályázna hozzá hadiparkot. Műmosolya van, a karján Rolex utánzatot hord, az öltönye fényes utánzat, amin kívül metalálható a márkajelzés.

Mindig közmondásokat dob be, de állandóan eltorzítva azokat, vagy keverve másikokkal. Pl. Ne essünk át az érem két oldalára.

Voltak játékgépei, lángososa a strandon, próbált türelmi zónát kialakíttatni a faluban mert ismert egy ukrán prostit, de mindig mindenben rossz ütemben lép és többnyire más fölözi le a hasznot. Olyan, mint egy rossz biztosítási ügynök, aki mindig mindent meg- és kimagyaráz, de nagyon átlátszó érvei vannak, amivel a többiek azért nem vitatkoznak, mert leszarják, hogy mit mond. A polgármester együttműködik vele, mert a kitartása és a rámenőssége sikerre viszi az ügyeket. A nevek mögé többnyire hozzáteszi a birtokos jelzőt, például Gizikém, Zolikám, stb.

Kalapos Mátyás

Gizike vőlegénye, tulajdonképpen ő utána jött Szömörcére, de pont akkor, amikor a reklámszakmában megcsömörlött. Úgy döntött, hogy megtakarított pénzén vesz egy házat Szömörcén, hogy tyúkot neveljen, disznót vágjon és hogy beilleszkedjen a közösségbe Gizike mellett. Korábban mindenben az anyjára hagyatkozott, szóval nagy váltás ez az életben. A vidéki élethez nem nagyon konyít, keveri a tormát, a zellerrel, és ha valamit nem úgy lát mint a boltban, nem is ismeri fel, így azt hiszi az uborkáról, hogy paradicsom amíg meg nem jelenik az első termés. Többnyire alul marad a kertben folyó harcokban, simán fölé kerekedik például egy vakond. Elhivatottságból, jófejségből megpróbál együttműködni a polgármesterrel. Jószándékú, jófej, okos férfi, aki nem próbálja meg mindenáron meggyőzni az embereket az igazáról. Jól néz ki, de nagyon szereti Gizikét. A falu dolgaira rácsodálkozik, de elfogadja olyannak amilyenek. Egyetlen valódi sportember a faluban, de csak a kerékpározáshoz ért. Ettől függetlenül ő az edző, a sportfelelős.  Testületi tag.

Józsi Láma

56-ban szülei egy félreértés miatt Tibetbe disszidáltak. Amerikába készültek, de csak a megérkezésnél derült ki, hogy Tibetbe irányították őket Bécsből. Az apja akkoriban elég sokat használta a “bizarr” és a “laza” szavakat, olyan volt, mint most a “király” és ez okozhtatta a félreértést. Németül, angolul nem beszéltek, ezért az osztrák ügyintéző megpróbálta kitalálni, hova akarhatnak menni és mivel Bizarr nevű város nem volt, maradt Lhasa, Tibet fővárosa.

Hat évesen kungfuzni kezdett és bevonult szerzetesnek egy kolostorba. Nyolc éves korában amikor hazament, a szülei csak egy üzenetet hagytak, hogy továbbmentek Amerikába és ha megúnta a lebegést menjen utánuk. Most 26 éves és úgy döntött megkeresi a családját, de csak annyira emlékszik, hogy az apja sokat mondogatta a szömörce szót, ha Magyarország került szóba, ezért idejött kutakodni.

Házról hára járt, de érdemi információt alig kapott, viszont ajánlatot annál többet. Az egyik az volt, hogy maradjon a faluban, úgysincs plébánosuk és legyen az ő papjuk.

Ez három éve volt, a lakosok azóta is úgy köszönnek neki, hogy Dícsértessék, és atyámnak szólítják, kényszerből néha meggyóntat bárkit, közben pedig igyekszik buddhista hitre téríteni az itt lakókat.

Kopaszi Zoltán

Falugondnok - mindnes

Állandóan vidám, nagyon segítőkész, kedves fiatalember. Nem néz ki rosszul, de csajozni nem nagyon tud, könnyen zavarba jön. Annyira segítőkész, hogy ezt sokszor ki is használják az emberek, de ő ezt nem bánja, mert szeret önzetlen lenni. Idősebb édesanyjáról örömmel gondoskodik. A kiadott feladatot a legjobb tudása szerint elvégzi, bár néha nem úgy sikerül a végeredmény ahogy azt eltervezték. A falugondnoki kisbusz a legtöbb esetben rossz, azt is próbálja szerelgetni, néha még be is indul, bár a végén mindig megkérik az autószerelőt, hogy nézzen rá, aki két perc alatt megoldja a gondot.A memóriája elképesztően jó, amlékszik pontosan arra, hogy mikor, melyik nap vizsgázott, ment először iskolába, stb. A filmek területén az ismeretanyaga is nagy, nem lehet olyan filmet mondani amit ne ismerne és ne tudna róla mindent a rendező nevétől kezdve a színészeken át egyes dialógusokig.


Bogdány Gizike

Csinos, kedves, attraktív teremtés, akinek helyén van a szíve, ha kell akkor csípős a nyelve. Bájos, szorgalmas, ideális munka számára a polgármester melletti titkásnősködés. Faluról származik, de egy ideig városban élt, itt ismerkedett meg Matyival. A férfiak természetesen koslatnak utána, de nagyon türelmesen és kedvesen szereli le őket, ha kell egy kicsit még flörtölget is (pl. A polgármesterrel), de ez soha nem megy tovább a szóbeli heccelésen. Az önértékelése rendben van, tudja, hogy csinos, ennek megfelelően öltözködik, ami nem kihívó, de roppant szexi. A polgármester jobb keze, amit ő elfelejt, arra ő gondosan figyel.

Kerékkötőné Rohányos Jolán Alpolgármester Ki ő?

Hetes Béla - Piros

Olyan, mint az ultiban a piros hetes. Mindent visz. Onnét kapta a nevét. Piros korábban a laktanyában dolgozott, szerelőként. Aztán az egyik hadgyakorlatnál kiderült, hogy eltűnt egy bal hátsó kerék valami harcjárműről, az egyik javításon lévő tank csövét meg otthon találták meg nála elásva, mert kellett neki egy cső a budi és a szennyvíztartály közé. Még csak nem is működött, mert a huzagolás miatt mindig eldugult. Piros végül azon bukott el végleg, hogy egy repülő orrából eltűntetett egy radarmotort, kukoricacsumázót csinált belőle, mire megdöglöttek a tyúkok a sugárzástól. Azt hittük madárinfluenza. A vizsgálat jött, ő meg ment, illetve jött. Ide.

Csavar József - Ügyes

Pirossal dolgozott a légibázison, csak ő nem lopott, hanem mindig mindent megszerelt. Ez lett a veszte, mert abban soha nem volt köszönet, de amíg nem okozott nagy kárt, addig békén hagyták. Egyszer egy vadászrepülő légtartályából akarta felfújni a biciklije kerekét. A többiek mondták, hogy nem jó ötlet, de ő megtette, mire gyakorlatilag cafatokra robbant a gumija. Ahelyett, hogy átgondolta volna, odament a másik kerékhez, és mondta, hogy most óvatosabb lesz, éppen, hogy csak megszisszenti, ugyanis az is lapos. Természetesen az a gumi is darabokra szakadt. A biciklije felét megtalálták a hangár plafonjába fúródva, a másik fele meg talán azóta is földkörüli pályán kering. A honvédség nem egy toleráns intézmény. A reptereken van valami műszer, ha jól tudom jeladó, amit ha bekapcsolnak, mutatja az utat a pilótáknak, hogy ne tévedjenek el. Ezzel tudnak leszállni éjjel, vagy nagyon rossz időjárásban is, mert ha nem is látnak semmit, a műszer odavezeti őket a leszállópályához. azt gondolta, hogy ezt a műszert megbabrálta valami barom, ezért beállította úgy, ahogy szerinte jól működött volna. Éppen valami hadgyakorlat volt, és a NATO gépek a légibázis helyett a harmadosztályú Rátóti Nyulak FC focipályályán landoltak. Na, ez volt az amit nem toleráltak a tábornokok, mondhatnám úgy is, hogy morcosak és feldúltak lettek. Ügyes meg  ha az önbizalmát nem is, de  az összes nehezen megszerzett csillagját elveszítette nagyjából öt perc alatt.Hetesné Lackó Mária

Piros, a férje elindult a polgármester választáson. Minden szavazatot Gábor kapott, kivéve hármat. Piros hazament, a felesége meg elkezdett számolgatni. Egy szavazat volt a Pirosé, egy az övé, és hát ott volt egy harmadik, amiből arra következtetett hogy Pirosnak szeretője van, hiszen csak érzelmileg lehetett rá voksolni, aki normális, az nem tenne ilyet. Azóta ki akarja deríteni, hogy kiáll a titkos X mögött.

Csinos, féltékeny és nagyon szereti a férjét. Egyébként mindenben lehet számítani rá, amiben csak tud segíti  falut.

Kerékkötőné Rohányos Jolán

Alpolgármester

Jolánka néni tipikusan a vidéki, csandes, kedves öreg nénike, aki különösebb megfontolás nélkül elindult a választásokon. Mivel az asszonykórus, a nyugdíjasklub és még rengetegen rá szavaztak, ő kapta a legtöbb voksot így alpolgármester lett. Többnyire a háza előtti lócán ül és az egyszerű, józan gondolkodásával hamar helyreteszi az emnbereket.

szelek faluja
Főoldal Szinopszis Lakosok Szömörcei Történetek Településünk Galéria Programok

Szömörce